اخبار بین المللی, سلول درمانی, طب ترمیمی اخبار بین الملل
شماره: 32702
1399/02/13 - 09:00
آیا رژیم های غذایی که روزه دار بودن را تقلید می کنند سیستم ایمنی را تقویت می کنند

به عقیده محققین روزه داری و رژیم های غذایی که ناشتا بودن و روزه داری را تقلید می کنند می توانند به حذف سلول های ایمنی آسیب دیده و تضعیف شده و جایگزینی آن ها با سلول های ایمنی جوان تر و موثرتر کمک کنند.

به گزارش بنیان به نقل از medicalxpress، پروفسور والتر لانگو و همکارانش در انستیتو USC Longevity به بررسی نحوه اثر گذاری روزه داری و رژیم غذایی مقلد اثرات روزه داری روی عملکرد ایمنی پرداخته اند و سعی دارند دریابند که آیا این امر می تواند کارایی واکسن ها و پاسخ بدن به عفونت های ویروسی مانند آنفلوانزا و حتی COVID-19 را تقویت کند یا خیر.

لانگو و همکارانش نشان داده اند که دوره های روزه داری یا رژیم های غذایی شبه روزه داری که با تغذیه با یک رژیم غذایی طبیعی دنبال می شوند، می توانند جوان سازی مجدد سیستم ایمنی وابسته به سلول های بنیادی را در مدل های موشی پیر افزایش دهند. هم چنین کارآزمایی های بالینی اولیه نیز نشان داده است که این رویکرد حتی در دوره های کوتاه مدت می تواند به پاک سازی سلول های سفید خونی پیر و آسیب دیده منجر شود و در ادامه زمانی که این روزه داری یا استفاده از رژیم های غذایی شبه روزه داری متوقف شد، با یک رژیم غذایی طبیعی، سطح سلول های ایمنی به سطح طبیعی بازگردد با این تفاوت که فرد دارای یک سیستم ایمنی قوی تر خواهد بود و این امر مزایای زیادی برای سلامتی فرد خواهد داشت.

به عقیده لانگو، روزه داری می تواند موجب مقاومت بیشتر به عفونت های ویروسی باشد. هم چنین کارآزمایی های اولیه نیز حاکی از کاهش ریسک فاکتورهای مربوط به بیماری های قلبی عروقی مانند فشار خون و التهاب، سطح قند خون و سطح کاهش یافته IGF-1 شود. این امر موجب کاهش وزن بدن از طریق کاهش چربی کل و چربی احشایی بدن شود ولی روی توده عضلانی فرد اثری نداشته باشد.

پایان مطلب/

©2013 Royan Corporation. All Rights Reserved